Ο Σύλλογος Φίλων του Ψ.Ν.Θ ιδρύθηκε το 1981

Σκοποί του είναι να παράγει θετικά τα θέματα Ψυχικής Υγείας στο κοινοτικό πλαίσιο. Να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα Ψυχικής Υγείας και να καταπολεμήσει την προκατάληψη. Να συμβάλλει στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών μέσω debate topic της έγκαιρης ενημέρωσης, της σωστής καθοδήγησης και αντιμετώπισης. Να συμβάλλει στην ομαλή κοινωνική επανένταξη και αποϊδρυματικοποίηση των ψυχικά διαταραγμένων ατόμων. Να υποστηρίξει ηθικά τα ψυχικά διαταραγμένα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους, ιδιαίτερα τα παιδιά. Να εκπαιδεύσει εθελοντές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Να συμβάλλει στην εφαρμογή του θεσμού “Αγωγή Ψυχικής Υγείας” στα σχολεία.

Τακτικά Μέλη

Ο Σύλλογος «Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης» ιδρύθηκε το 1981 από εργαζόμενους ιατρούς , νοσοκόμες και φίλους του Ψυχιατρείου και δρα εθελοντικά με σκοπό : α) Την οικονομική και ηθική στήριξη των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους. β) Την επανένταξη ασθενών που μπορούν να αυτονομηθούν. γ) Την ενημέρωση των πολιτών, για την χωρίς προκατάληψη, αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών. Τα μέλη του Συλλόγου προσπαθούν να τους στηρίξουν με τη φιλική τους παρουσία, να μετριάσουν με την how to quote a dialogue in an essay απαραίτητη οικονομική βοήθεια την κοινωνική απόρριψη, να σταθούν ενάντια στην κοινωνική προκατάληψη για την ασθένεια, να πραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις που κύριο στόχο έχουν να αναπτυχθούν σχέσεις φιλίας, αποδοχής και στήριξης σε βιοποριστικά προβλήματα. Ανάγκη όμως γι’ αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι μόνο ένα πιάτο φαγητό, που κάποτε λείπει κι αυτό, αλλά και ένα καινούριο ρούχο, λίγη πολυτέλεια στο σπίτι – όπως μια τηλεόραση, ένα κλιματιστικό, ένα θέατρο, μια εκδρομή, έξοδοι σε εστιατόρια, περιπάτους, εκδηλώσεις πολιτισμού κ.τ.λ. Ελάτε να γνωριστούμε και να στηρίξετε τις προσπάθειές μας. Έτσι, που αν το χθες αδίκησε κάποιους ανθρώπους, το αύριο να τους δικαιώσει!

Εθελοντές

Οι δράσεις του Εν-Ισχύω, αφορούν ένα ευρύ πεδίο κάλυψης αναγκών, των ατόμων που νοσούν από ψυχικές ασθένειες. Η προσπάθεια αυτή βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών και των φίλων του Συλλόγου. Οι εθελοντές μας, συνθέτουν μια ομάδα ανθρώπων με δημιουργικότητα και προθυμία, που στέκεται δυναμικά δίπλα σε κάθε δράση μας με ανιδιοτέλεια και υπερβαίνοντας κάθε προσωπικό κίνητρο. Αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι του συλλόγου, το οποίο λειτουργεί, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες των ατόμων που νοσούν, με απώτερο σκοπό τους τις καλύτερες συνθήκες επιβίωσης των ατόμων αυτών και την ομαλή τους επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Οικονομικοί Αρωγοί

Τα άτομα με ψυχικές διαταραχές έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική και κοινωνική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση. Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα του συλλόγου μας.

Καταπολέμηση Προκατάληψης

100%

Πρόληψη Διαταραχών

100%

Ομαλή Κοινωνική Επανένταξη

100%

Εκπαίδευση Εθελοντών

100%